Robert Schilten

Klokkenmaker / Uurwerk Restauratie

Robert Schilten

Klokkenmaker / Uurwerk Restauratie

Robert Schilten

Klokkenmaker / Uurwerk Restauratie

Robert Schilten

Mijn naam is Robert Schilten. Geboren en getogen in 1973 te Andelst (Betuwe). Na het voortgezet onderwijs ben ik de opleiding goudsmeden gaan volgen in Schoonhoven. Na deze met succes te hebben afgerond, heb ik besloten ook in Schoonhoven de opleiding uurwerktechnieken te gaan studeren. Na het laatste schooljaar stage te hebben gelopen bij Fred Kats (bekend van AVRO’s Tussen Kunst en Kitsch), ben ik mij gaan bezig houden met het restaureren van klokken.

Na een lange tijd werkzaam te zijn geweest bij Melgert Spaander Restauratie van uurwerken en muziekdozen, heb ik besloten me zelfstandig te vestigen als uurwerkrestaurateur te Zutphen.

Robert Schilten klokkenmaker Zutphen

Ik vind dat je pas over een goede restauratie kunt spreken, wanneer dit verantwoord wordt uitgevoerd. Dit houdt in; ten eerste, dat het origineel niet aangetast dient te worden en wat wordt hersteld of bijgemaakt, revisibel moet zijn. Ten tweede is belangrijk: stijlkennis, materialenkennis en informatie over de maker van de klok. Uit mijn zeer uitgebreide archief van: voorbeelden, boeken, klokken en klokkenmakers put ik veel hulp bij het maken of reconstrueren van uurwerken, in de gedachtegang van de oorspronkelijke maker. In mijn goed uitgeruste werkplaats, ben ik in staat elk missend en/of defect onderdeel van welke klok dan ook te maken.